Regulamin Konkursu na Najlepsze Danie o Smaku Hajnowskiego Sera

02k

Regulamin Konkursu na Najlepsze Danie o Smaku Hajnowskiego Sera

Organizator konkursu

Urząd Miasta Hajnówka, OSM Hajnówka, Hajnowski Dom kultury

Data i miejsce rozstrzygnięcia konkursu

Rozstrzygnięcie finałowe konkursu nastąpi podczas XII Jarmarku Żubra dnia 15 lipca 2018r.

Cel konkursu

- promocja lokalnych produktów wytwarzanych przez rodzimą Okręgową Spółdzielnię Mleczarską OSM Hajnówka tj. Twaróg Hajnowski, Ser Carski, masło (osełka), śmietana

- kultywowanie regionalnych tradycji kulinarnych poprzez przygotowanie dań z wykorzystaniem lokalnych produktów

Warunki uczestnictwa

- przedmiotem konkursu będą dania przygotowane przez osoby fizyczne lub prawne i zgłoszone do konkursu w dniu 15. 07.2018r.

- każdy uczestnik przygotowuje po jednym daniu w kategoriach:

1. danie słone

2. danie słodkie (ciasto itp.)

- uczestnicy konkursu sami ponoszą koszty zakupu produktów wykorzystanych do przygotowania dania

- dania zgłoszone do konkursu należy dostarczyć do wyznaczonego miejsca w Amfiteatrze Miejskim dnia 15.07.2018r. do godz. 15.00 wraz z wypełnioną Kartą Zgłoszeniową stanowiącą załącznik nr 1 do Regulaminu.

- Komisja Konkursowa dokona oceny w dniu 15 lipca 2018r.

Komisja Konkursowa

Dania będzie oceniać powołana w tym celu Komisja Konkursowa.

Kryteria oceny

Dania będą oceniane według następujących kryteriów:

- oryginalność

- smak

- preferowane będą dania z kuchni regionalnej według tradycyjnych receptur

V. Nagrody

Nagrody zostaną przyznane za I, II i III miejsce.

 

PLIK DO POBRANIA:

Karta zgłoszenia

01

 

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.